65 Yaş ve Üzeri Yaşlılar ile Engelli Vatandaşlara Ücretsiz Ulaşım Müjdesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlı ve engellilere ücretsiz ulaşım müjdesi. Müjdeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini ve gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına yönelik yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yakın çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Göktaş ayrıca, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalara da değindi. Engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde düzenlendiğini ve 2015 yılından beri sürdüğünü ifade etti. Ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu vurguladı.

Özel Halk Otobüsleri Birliği ile Görüşüyoruz

Bakanlık olarak 2023 yılında iki artış yapılarak destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Göktaş, son dönemlerdeki tartışmalar ve esnafın mağduriyeti göz önüne alınarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yakın çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Aynı zamanda Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirten Bakan Göktaş, görüşmelerin engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla ciddi bir mesafe kat ettiğini vurguladı. Görüşmeler sonucunda gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Bu değişiklik sayesinde gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin destekten yararlanabileceğini ve bu uygulamanın esnafa rahatlatacak ve adil bir yaklaşım olduğunu belirtti. Ayrıca, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olunacağını da vurguladı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
65 Yaş ve Üzeri Yaşlılar ile Engelli Vatandaşlara Ücretsiz Ulaşım Müjdesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin