ABD Başkanı Biden: ABD’nin, Filipinler’in savunmasına bağlılığı sarsılmazdır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biden, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı sularda meydana gelen çarpışmalara ilişkin konuştu.
Başkan Biden, Çin Sahil Güvenliğine ait gemilerin olay anında bölgede “tehlikeli ve yasa dışı” şekilde hareket ettiğini aktardı.
Filipinler’in, münhasır ekonomik bölgesinde rutin bir ikmal görevi yaptığını belirten Biden, “Çok açık olmak istiyorum. ABD’nin, Filipinler’in savunmasına bağlılığı sarsılmazdır.” diye konuştu.
Biden, “Filipinler’e ait hava araçlarına ya da askeri güçlere yapılacak herhangi bir saldırı, Filipinler’le Karşılıklı Savunma Anlaşmamızı uygulamaya koyacaktır.” dedi.
Filipinler Haber Ajansının (PNA) haberine göre, Savunma Bakanı Gilberto Teodoro Jr, basına, Çin’in Filipinler’i “ABD’nin kuklası” gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü.
Teodoro, “Çin’in en sevdiği söylem, tüm bunların ABD’nin bir oyunu olduğu ve bizim yalnızca ABD’nin kuklası ya da ABD’lilerin oyun kurallarına uyan astları olduğumuz söylemidir.” diye konuştu.
Çin’in bu “söyleminin, tüm Filipinlere “hakaret niteliğinde” olduğunu belirten Teodoro, “Ülkemizi Çin’in bu hakaretine karşı durmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Filipinler, Çin Sahil Güvenliğine ait bir gemi ile bir “milis gemisinin”, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı sularda Filipinler Sahil Güvenlik gemisi ile orduya ait ikmal gemisine çarptığını bildirmişti.
Çarpışmaların “şiddetle” kınandığı açıklamada, Çin’in Sahil Güvenlik gemisinin “tehlikeli, sorumsuz ve yasa dışı” eyleminin, “mürettebatın güvenliğini tehlikeye attığı” ifade edilmişti.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Başkanı Biden: ABD’nin, Filipinler’in savunmasına bağlılığı sarsılmazdır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin