Brezilya Amazonlarında ormansızlaştırma 11 aydı yüzde 22,3 azaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümetten yapılan açıklamada, Ağustos 2022 ila Temmuz 2023 arasında ormansızlaşmanın yüzde 22,3 oranında azaldığı belirtilerek bu oranın 2019’dan bu yana yakalanmış en düşük oran olduğu kaydedildi.
Söz konusu süre içerisinde 9 bini aşkın kilometrelik alanın ormansızlaştırıldığına dikkati çekilen açıklamada, bunun kabaca İspanya’nın Madrid kentinin 14 katına denk geldiği ifade edildi.
Açıklamada, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın görev süresinin ilk 7 ayında Amazon yağmur ormanlarının korunması için ciddi mücadele verildiği ancak ulaşılmak istenen miktarın oldukça uzağında kalındığı bildirildi.
Çevre Bakanı Marina Silva, düzenlediği basın toplantısında hükümetlerinin ormansızlaştırmayla aktif mücadele kapsamında, 2030’a kadar bu sorunu tamamen ortadan kaldırmayı taahhüt ettiğini söyledi.
El Nino fenomeni ve iklim değişikliğiyle bağlantılı olarak Amazon eyaletinde ciddi kuraklık yaşandığını dile getiren Silva, “Bunun çok büyük bir zorluk olduğunu biliyorduk ama denetim kapasitemizi yüzde 200 arttırdık ve plan çok hızlı sonuç veriyor.” ifadesini kullandı.
Dünyanın en büyük tropikal ormanları olarak bilinen Amazonlar, bir önceki aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro döneminde her yıl rekorlar kırarak ciddi miktarda ormansızlaşmaya maruz kalmıştı.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brezilya Amazonlarında ormansızlaştırma 11 aydı yüzde 22,3 azaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin