Brüksel’de Araplar ve Yahudiler birlikte barış mesajı verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı’nda yerel saatle 17.30 civarında bir araya gelen Araplar ve Yahudilerden oluşan bir grup, “Barış şimdi”, “Arap-Yahudi dayanışması”, “Seçimimiz birlik olmak”, “Siyasi çözüm, askeri değil” yazılı pankartlar taşıdı.
AA muhabirine konuşan 23 yaşındaki Fas asıllı Wassim Allouka, birbirlerinin bakış açısını anlayarak Arap ve Yahudi toplulukların birlikte yaşaması gerektiğini söyledi.
Yahudi toplumundan Avi Tawil de birlikte barış içinde yaşamanın önemine işaret ederek, “Ben kipamı giyerken, Müslüman bir kadın başörtüsüyle rahatça dolaşabilmeli. Kimse dini nedeniyle ayrımcılığa uğramamalı.” diye konuştu.
Tawil, İsrail ve Filistinlilerin bölgede barış içinde yaşadığı, çocukların bombalar yerine parlak geleceklerine odaklı olduğu günlerin geleceğine inandığını dile getirdi.
Belçika vatandaşı Yahudi Patrick Menache da ailesinin Türkiye’den geldiğini belirterek, kısa süre önce İzmir’de anneannesinin doğduğu mahalledeki sinagogu ziyaret ettiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.
Menache, Arap-Yahudi gerginliğinin siyasi temelli olduğunu, halklar arasında barış içinde yaşamanın mümkün olduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brüksel’de Araplar ve Yahudiler birlikte barış mesajı verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin