Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği heyetleri bir araya geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alınan bilgiye göre, AK Parti heyetinde, Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP heyetinde ise Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül yer alıyor.
Heyetlerin ilk toplantısı, AK Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00’da başladı.
Heyetlerin görüşmesinde, yerel seçime ilişkin genel ilkeler ve prensiplerin ele alınması ile partiler arasında işbirliği seçenekleri ve başta büyükşehirler olmak üzere il bazlı değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.
Her iki parti de görüşmeler öncesinde yaptıkları ön çalışma kapsamında, geçmiş dönemdeki seçimleri, sonuçları, oy oranları ve aday profilleri açısından analiz etti.
AK Parti, 1950’den 2023’e kadar yapılan seçimlerin sonuçları ile bu süreçte parti ile benzer çizgideki partilerin oy oranlarını il, ilçe ve belde bazında ele aldı.
MHP de heyetler arası görüşme öncesi çalışmasını tamamladı. Parti, 2009’dan itibaren yapılan yerel seçimleri oy oranları başta olmak üzere tüm yönleriyle mercek altına aldı, 2018 ve 2023 genel seçim sonuçları da ayrıca değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak heyetin çalışmasına ilişkin düzenli bilgilendirilecek ve çalışma onların talimatları doğrultusunda ilerleyecek. Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı, Erdoğan ve Bahçeli verecek.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği heyetleri bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin