Darphane Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel hatıra para bastı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darphanenin web sitesinde yer alan bilgiye göre, 100. Yıl hatıra paralarının ön yüzünde sırasıyla dairesel olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından bugüne kadar görev yapan 12 Cumhurbaşkanının rölyefleri ile “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” ve “Türkiye Yüzyılı” logoları kullanıldı.
Paranın diğer yüzünde ise fon olarak geometrik dokuyla çalışılmış Atatürk rölyefi, ön planda da tekrarlı şekilde “100” sayıları ve “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” logosu bulunuyor.
Söz konusu paralara ilişkin şu bilgiler verildi:
“Bu ‘100’ sayıları içinde Cumhuriyet’imizin ilanından günümüze kadar her alanda yapılan yeniliklerin birkaçına vurgu yapılmıştır; savunma sanayimizin ülkemize kattığı ‘Hürkuş’ ve ‘Hürjet’, ulaştırma alanımızda ‘Yüksek Hızlı Tren’, ‘TOGG’ ve ‘1915 Çanakkale Köprüsü’, İslamiyet’in simgesi ‘Çamlıca Camii’, geçmişten günümüzdeki tarımsal yeniliklerimizi anlatan ‘Traktör kullanan Atatürk’ ve günümüz modern tarımını anlatan ‘biçerdöver’, Cumhuriyet devrimleriyle kadınlarımıza tanınan ‘seçme ve seçilme hakkı’ ve ‘kadınlarımızın spordaki başarısı’, Cumhuriyet’in kuruluşunda rol alan ‘Türk milleti’ ve Cumhuriyet’imizin ve demokrasinin savunulmasına sembol olmuş ‘Bayrak tutan Türk milletimizin olduğu rölyef, bilim insanlarımızdan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ve Prof. Dr. Aziz Sancar rölyefleri kullanılmıştır. Ayrıca kırmızı mine ile çalışılmış ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı’ logosu kullanılmıştır.”

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Darphane Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel hatıra para bastı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin