Edirne sağlık turizminde dünyadan talep görüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınır kenti Edirne sağlık turizmi kapsamında Balkanlar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden misafirlerini ağırlıyor.
İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren “Balkanların sağlık üssü” Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve kentteki özel hastaneler uluslararası hastalara da hizmet veriyor.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine, Tıp Fakültesi Hastanesinin bölgenin en güçlü ve en büyük hastanesi olduğunu söyledi.
Avrupa’nın ortasına kadarki bölgede böyle bir sağlık kuruluşunun olmadığını belirten Tabakoğlu, “Hastanemiz uluslararası alanda ciddi rağbet görüyor. Özellikle Balkanlardan ve dünyanın pek çok yerinden kentimize turizm amacıyla gelip sağlık kontrollerini yaptıranlar oluyor.” dedi.
Tabakoğlu, uluslararası hastaların kentteki ileri tıp hizmetinden faydalanmaya devam ettiğini dile getirdi.
Hastaların özellikle sağlık kontrolü ve ameliyatlar için başvurduğunu anlatan Tabakoğlu, geçen yıl 10 bin uluslararası hastaya hizmet verdikleri bilgisini paylaştı.
Kenti ziyaret edenlerden, 61 yaşındaki Japon turist Takeshi Shimazaki de ildeki bir özel hastanede kontrol amaçlı check-up yaptırdı.
İşlemleri hızlı şekilde sıra beklemeden gerçekleştirilen Takeshi, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Takeshi, Türkiye’nin sağlık sektöründe dünyada önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, “Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre Türkiye’ye gelememiştim. Salgından sonra Türkiye’ye gelmek için güzel bir şans elde ettim. Arkadaşımı ziyarete gelmiştim Edirne’ye, gelmişken sağlık kontrolümü de yaptırdım. İşlemlerim hızla yapıldı, çok memnun kaldım.” diye konuştu.
Dr. Mehmet Can Yakut ise Edirne’ye konumu itibarıyla başta Balkanlar olmak üzere Avrupa ülkelerinden hastaların geldiğine işaret etti.
Yabancı hastaların sağlık problemlerine çözümler ürettiklerini aktaran Yakut, kentin sağlık turizmi açısından çok sayıda ziyaretçi aldığını vurguladı.
Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, şehri gezmeye gelen yabancı turistlerin sağlık problemleriyle de ilgilendiklerini söyledi.
Japon turiste yardımcı olduklarını belirten Bacıoğlu, şunları kaydetti:
“Sağlık çalışanlarımız Shimazaki’nin bütün testleri ve muayenelerini gerçekleştirdi. Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında olması sebebiyle Avrupa’dan sağlık turizmi amaçlı ziyaretçi kabul ediyor. Bu anlamda Edirne’mizin sağlık turizmi ile hastalara, ziyaretçilere, turistlere ev sahipliği yapıyor olması çok önemli. Tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin yanı sıra sağlık turizminde de Edirne’nin daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum.”

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne sağlık turizminde dünyadan talep görüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin