Ege Üniversitesi Hemşirelik Öğrencilerine Deprem Sonrası Psikososyal Destek Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerine yönelik psikososyal destek projesi başlattı.

Projenin koordinatörü Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, rektörlük makamında yaptığı açıklamada, depremin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan büyük yıkıma yol açtığını ve hemşirelik öğrencilerinin de bu durumdan etkilendiğini söyledi. Dülgerler, “Afetlerde bireylerin yaşadıkları sıkıntılara uyum sağlama ve bunların üstesinden gelme mekanizmaları yetersiz kalmakta ve bu nedenle anksiyete ve çaresizlik gibi zorlayıcı duygular yaşanmaktadır” dedi. Depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerinin uyum problemleri yaşadıklarını ve bu nedenle psikososyal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Dülgerler, “Araştırmamızda Roy Adaptasyon Modeli Temelli Psikososyal Uyum Girişimi’ni uygulayacağız ve bu girişimin depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerinin psikososyal uyumunu artırmada etkili olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Depremden Etkilenen Hemşirelik Öğrencilerine Terapi

Projenin, depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerinin yaşadıkları travmalarla başa çıkmalarına yardımcı olmasının yanı sıra, gelecekteki afetlerde de daha dirençli olmalarını sağlayacağı bildirildi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da proje ekibine başarılar dileyerek, “Ege Üniversitesi olarak her zaman afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu proje de bu çabalarımızın bir parçasıdır. Depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerimize psikososyal destek sağlayarak, onların yaşadıkları travmalarla başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi. Proje kapsamında, depremden etkilenen hemşirelik öğrencilerine bireysel ve grup terapileri, psikososyal eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacak. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege Üniversitesi Hemşirelik Öğrencilerine Deprem Sonrası Psikososyal Destek Projesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin