Elazığ,da 125 Bin Ceviz Ağacında Hasat Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ İl genelinde 19 bin dekar alanda 125 bin kök ceviz ağacı hasadına traktör ve geleneksel uzun sopalarla, Dilek köyünde başlandı. 

Hasat etkinliği Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Elazığ’da ceviz üretiminin son 30 yılda arttığını söyleyen İl Müdürü Ali KILIÇ; “Ceviz rekoltesinin 2018’de 11 bin 500 dekar alanda, 2 bin ton ve 2022 yılında 19 bin dekar alanda 2 bin 300 ton olarak gerçekleşti.

Bu yıl ortalama 2 bin 800 ton rekolte bekliyoruz, buda geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30’luk bir artış olduğunu gösteriyor. Bu artışla beraber ilimizde son 2 yılda ceviz alanlarında da ciddi bir artış var. 2021 yılında yaklaşık 115 bin olan ceviz ağaç sayımız, 2022 yılında 125 bine çıktı. Yeni dikilen ağaçlar 3 yıl sonra ürünlerini verecek. Önümüzdeki yıllarda ceviz üretimimiz daha da artacaktır. Ceviz rekoltesindeki artışın ilimize kattığı bir katma değer var. 2023 yılı itibarıyla biz bu üretim değerinin yaklaşık 222 milyon 500 bin lira olarak öngörüyoruz, buda ciddi bir rakam” dedi.

Kaynak: Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ,da 125 Bin Ceviz Ağacında Hasat Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin