İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranılmalı ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçine kapanık çocuklar hakkında konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek önemli bilgiler verdi.
İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler.

İçine Kapanık Çocuklara Fırsat Sunmalı, Desteklenmeli

İçe kapanıklığın sebepleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveyn, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tavırlar ve stres yer alabilir. İçe kapanık çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda, hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. İçe kapanıklık, çocukların hayatlarında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, çocukların içe kapanıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olmak için birçok farklı yöntem vardır. Örneğin, çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. Ayrıca, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için, onları sosyal ortamlara dahil etmek, onlara fırsatlar sunmak ve onları desteklemek de önemlidir.

İçine Kapanık Çocukların Kendilerini İfade Etmelerine Yardım Edilmeli

Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, ”  İçe kapanıklıkla başa çıkmak için bir diğer yöntem de, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak anlamına gelir . Bu, çocukların kendilerine güvenmelerine ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir” diye konuştu. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranılmalı ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin