Irak Başbakanı, ABD Büyükelçiliğinin hedef alınmasını “terörist eylem” olarak nitelendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Bağdat’taki “Yeşil Bölge”de bulunan ABD Büyükelçiliğinin, sabah saatlerinde roketlerle hedef alındığı iddia edilerek söz konusu saldırıya ait olduğu ileri sürülen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
İddialar üzerine Irak Silahlı Kuvvetler Komutanı ve Başbakanı Sudani adına Askeri Sözcü General Yahya Resul, yazılı açıklama yaptı.
Sudani’nin ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi için güvenlik amirlerine ve sorumlu birimlere talimat verdiğini kaydeden Resul, Irak Başbakanı’nın şu ifadelerini aktardı:
“Diplomatik misyonların hedef alınmasının hiçbir gerekçesi olamaz ve bu utanç verici eylemlerin ardındaki iddialar ne olursa olsun, hiçbir koşulda haklı gösterilemez ve kabul edilemez. Bu suçu işleyenler, Irak’ın istikrarı ve güvenliğini hedef alıyor. Bu kanun dışı gruplar hiçbir şekilde Irak halkının iradesini ve Irak hükümetinin resmi milli tutumunu ve kararını temsil etmiyor. Irak’ın istikrarına ve iç güvenliğine karşı eylemlerde bulunmak ve kanun gücü ve uluslararası anlaşmalar ve normlara göre korunan güvenli yerlerin hedef alınması terörist eylemlerdir.”
Açıklamada ayrıca Irak’taki yabancı misyon temsilciliklerinin korunmaya devam edileceği ifade edildi.
Irak’taki İran destekli bazı Şii milis grupların yer aldığı “Irak İslami Direniş” adlı grup tarafından yapılan yazılı açıklamada ise ülkenin batısında yer alan ABD askeri üssü Ayn el-Esed’e füze saldırısı düzenlendiği duyuruldu.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Irak Başbakanı, ABD Büyükelçiliğinin hedef alınmasını “terörist eylem” olarak nitelendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin