İran: ABD, Kızıldeniz’de uluslararası koalisyon kurması halinde “olağanüstü sorunlarla” karşılaşır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) konuşan Aştiyani, ABD’nin Kızıldeniz’de uluslararası koalisyon kurma planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bölgenin daha fazla güç çatışmasına tahammül edecek durumda olmadığını ifade eden Aştiyani, “Onlar da (ABD) böyle bir şeye kalkışamaz ve eğer böyle bir akılsızlık yapmak isterlerse olağanüstü sorunlarla karşılaşacaklardır.” dedi.
İranlı Bakan, “Bu bölgede bütün ülkeler var ancak bu bölge bizim bölgemiz. Biz o bölgeye hakimiz ve kesinlikle o bölgede kimse manevra yapamaz.” ifadelerini kullandı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Washington’un müttefikleriyle Kızıldeniz’de Deniz Görev Gücü kurma konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı.
Yemen’deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım’daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz’de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasım’da X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.
Ardından Husiler, Babu’l Mendeb Boğazı’nda “Unity Explorer” ve “Number Nine” adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.
İsrailli denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım’da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz’deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır’daki Süveyş Kanalı’nı kullanmayacağını belirtmişti.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise 4 Aralık’ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz’in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.
Kızıldeniz’in güneyinde ABD donanmasına bağlı “USS Carney” destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarılan açıklamada, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA’yı düşürdüğü ifade edilmişti.
CENTCOM, bugün yaptığı açıklamada da dün sabah Husilerin, Kızıldeniz’in güneyinde Marşal Adaları bayraklı “Ardmore Encounter” adlı bir petrol tankerini ele geçirme girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran: ABD, Kızıldeniz’de uluslararası koalisyon kurması halinde “olağanüstü sorunlarla” karşılaşır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin