Polislerden öğretmenler huzurevine ziyaret

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar’daki huzurevine gelen polis memurları, emekli öğretmenlerle sohbet ederek, çiçek ve hediye takdim etti. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın da sevgi ve saygı dileklerini ileten polisler, kendi elleriyle yaptıkları kupaları da emekli öğretmenlere armağan verdi.
Ziyarette, İstanbul Valisi Davut Gül’ün öğretmenler adına diktirdiği fidanların sertifikaları da huzurevi sakinlerine takdim edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Cihan Ateş, ziyaretin kendileri için de anlamlı olduğunu söyledi.
Öğretmenlerin toplumdaki tüm bireylerin hayatında önemli izler bıraktığını belirten Ateş, “Çocukken öğretmenlerimizi sadece öğretici olarak görüyorduk. Ama şimdi görüyoruz ki bizim hayat çizgimizi belirleyen, kariyer planımızı yapan tamamen öğretmenlerimizmiş. Bunlar büyük nimetler. Bu şekilde vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Öğretmenlerin kendilerini büyük bir neşeyle karşıladığını ve uzun süre sohbet ettiklerini anlatan Ateş, duygularını, “Onlar mutlu oldukça biz de mutlu olduk. Tarifsiz bir duygu. Kelimelerle anlatılmaz.” sözleriyle ifade etti.
Huzurevinde kalan 94 yaşındaki emekli resim öğretmeni Orhan Şide, polis ekiplerinin ziyaretinin kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.
Bir öğretmen olarak söylemek istediği ilk şeyin, “sevgi, saygı, hoşgörü ve dürüstlüğün korunması gerektiği” olduğunu ifade eden Şide, “Memleket sevgisi evlat, çocuk sevgisiyle başlar. Öğretmenin bu sevginin içinde olması lazım. O çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara ne öğretirsek yarın onunla karşılaşacağız. İyi ki öğretmen olduk, iyi ki çocuk yetiştirdik. ” diye konuştu.
94 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Melahat Şide de huzurevinde eşi Orhan Şide’yle birlikte kaldıklarını belirterek, “Tecrübeli duygusal bir öğretmen olarak çok şey söylemek istiyorum. Çok duygu ve heyecan doluyum bugün. Tüm öğretmenlere sevgi dolu saygı dolu bir hayat diliyorum. “ifadelerini kullandı.
Emekli öğretmen Nezihe Ergezen ise ziyaretin kendisini mutlu ettiğini, öğretmenlerin böyle günlerde unutulmamasının büyük gurur kaynadığı olduğunu belirtti.
Huzurevinde vaktini resim çizerek geçirdiğini aktaran Ergezen, “Öğretmenlik çok güzel bir şey. Onlara iyiyi, güzeli anlatmak harika bir duygu. O yola sevk etmek, vatanını sevmesini, doğru, başarılı olmayı, sağlıklı olmayı öğretmek çok önemli. ” dedi.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polislerden öğretmenler huzurevine ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin