Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Yeni Düzenlemeleri Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Dr. Fahrettin Koca açıkladı ! Sağlıkla ilgili konularda yeni düzenlemeler öngören ve “Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu” nda görüşülerek kabul edilen kanun taslağı neler içeriyor?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni düzenlemeler hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı, Diş hekimleri muayenelerinde ikinci bir diş hekiminin çalışmasının önü açılıyor. Sağlık sisteminde ebelik mesleği daha fazla önem kazanıyor. Tıpta Uzmanlık Kurulunun görüşü doğrultusunda uzmanlık alanında düzenleme yapılıyor. İlaçların ruhsatlaması ve denetim süreçlerinde iyileştirmeler yapılıyor. İlaç ve tıbbi cihazlarla ilgili yapılacak klinik araştırmalar hakkında düzenlemeler yapılıyor. Yan dal uzmanlarının ek ödemelerinde iyileştirmeler yapılıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile birlikte kullanılan Sağlık Bakanlığı hastanelerine yapılan atamalara ilişkin Bakanlık ve Üniversitenin yetkileri belirleniyor. Öğretim üyelerinin hizmet sözleşmesiyle ek ödeme ilişkilendiriliyor; sözleşme fesih koşulları yasayla belirleniyor. Sağlık turizmi faaliyeti yapan kuruluşlar Bakanlık denetimi altına alınıyor. Kamu kuruluşu tarafından ödenen Malpraktis tazminatlarının sigortadan tahsili sağlanıyor”

Sözleşmeli Personel Sayısı Artıyor

Bakan Koca, sözleşmeli personel sayısının artırıldığını da belirterek, “Sözleşmeli personel sayıları artırılıyor. Sözleşmeli personelin geçici görevlendirilme sınırları belirleniyor; disiplin işlemleri, ek ödeme ve fesih durumunda kadrosuna dönüşü ile ilgili düzenlemeler yapılıyor. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına destek ödemesinin yapılmasının yasal dayanağı oluşturuluyor; sözleşme feshi keyfiliğe fırsat vermeksizin koşula bağlanıyor. Hastane koordinasyon kurulu kuruluyor. Kanun teklifinin hazırlanmasında katkısı olan herkese ve teklifi iradeleriyle kanunlaştıracağına inandığımız saygıdeğer milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Yeni Düzenlemeleri Açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin