Tüm Kamu Çalışanları %15’lik Vergi Dilimine Sabitlenmeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu çalışanlarının vergi dilimi, memurların maaşlarını eriten en önemli sorunların başında geliyor. Türk Eğitim-Sen bu konuda bir öneri sundu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2024 yılı Gelir Vergi Dilimlerinin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulundu. Vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyleyen Geylan, “Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır” diye konuştu. Vergisini en düzenli ödeyen kesimin kamu çalışanları olduğuna dikkat çeken Geylan, Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları %15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir” şeklinde konuştu. 

Kamuda Vergi Dilimi Yüzde 15’te Sabitlenmeli

Genel Başkan açıklamasında şunlara dikkat çekti:

2024 yılı Gelir Vergisi Dilimleri yayınlandı. Buna göre geliri; 110.000 TL’ye kadar olan çalışanlar %15, 110.0000-230.000 TL arası olan çalışanlar %20, 230.000-870.000 arası olan çalışanlar ise %27’lik vergi dilimine dahil olacak. Bu durumda, kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu Nisan ve Mayıs ayından itibaren bir üst vergi dilimine girmiş olacaklar ve dolayısıyla enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinden ötürü de maaşları erimeye başlamış olacak. Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır çağrıda bulunuyoruz: Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir. Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları %15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm Kamu Çalışanları %15’lik Vergi Dilimine Sabitlenmeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin