Turizm sezonunun uzadığı Bodrum’da yoğunluk sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temiz kumsalları, tarihi dokusu ve eğlence hayatıyla öne çıkan Bodrum’da, oteller binlerce turisti ağırlıyor. Kültür, sanat ve spor organizasyonlarının yanı sıra sıkça rotasını bölgeye çeviren dev kruvaziyerler ilçedeki canlılığı arttırıyor. Güneşli havanın da etkisini yitirmediği Bodrum’da, sahil kesimleri ve caddelerdeki yoğunluk göze çarpıyor.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AA muhabirine, 2023 turizm hedeflerine şimdiden büyük ölçüde yaklaştıklarını söyledi.
Bodrum’da tatil için en ideal zamanın bu dönem olduğunu belirten Aras, “Bodrum’un ekim ve kasımda çok daha güzel yaşanabileceğini her platformda anlatıyoruz. Turizm bacasız sanayi. Bu yoğunluk ekim sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Ülkemizin döviz girdisine çok ihtiyacı var. Turizmi geliştirmek için her türlü yatırımı, çalışmayı yapmak zorundayız.” dedi.
İlçede uluslararası organizasyonlar, sempozyumlar, söyleşiler, sergiler, sportif ve sanatsal etkinlikler yapıldığını anlatan Aras, özellikle Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla yapılacak etkinliklere yoğun katılım beklediklerini dile getirdi.
Başkan Aras, “Bodrum artık yaz-kış yaşanan bir kent haline geldi. Kış boyunca da birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Havaların da güzel gittiği Bodrum’da turizm sezonu uzadı.” ifadelerini kullandı.
Son dönemde yolcu gemilerinin sefer sayısının artmasının ilçede ayrı bir yoğunluğa neden olduğuna dikkati çeken Aras, gemilerin her birinin 3 bine yakın yolcuyla limana demirlediğini kaydetti.
Aras, yolcu gemilerinin çarşı esnafına ve diğer işletmelere büyük ölçüde katkı sağladığını vurguladı.
Bodrum turizminin pazar çeşitliğinin arttığına da değinen Aras, “Avrupa’dan özellikle de İngiltere’den gelen turist sayısında bir kayıp yaşamadık. Bu ülkelere Bulgaristan, Sırbistan ve Polonya gibi ülkeler de eklendi. Bu da bizim için olumlu gelişmeler.” diye konuştu.
Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz de özellikle eylülün ilk haftası ile ekimin sonuna kadarki zaman diliminin tatil bütçesi açısından en uygun dönem olduğunu ifade etti.
İlçedeki turizm hareketliliğinin sürdüğüne işaret eden Dengiz, “Şu anda büyük ölçekli otellerimizdeki doluluk oranları yüzde 70’in üzerinde seyrediyor. Orta ölçekli otellerde de doluluk yüzde 50’nin üzerinde. Şu anda herkesin bütçesine uygun tatil seçeneği mevcut.” dedi.
Hava sıcaklığının zaman zaman 30 derecelere kadar yükseldiğini vurgulayan Dengiz, genel olarak Bodrum’da çok güzel bir iklim olduğunu, kış aylarında da bölgenin tatil için tercih edilebileceğini dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Turizm sezonunun uzadığı Bodrum’da yoğunluk sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin