Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Cumhuriyet’in 100. yılına özel seri hazırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayınevinden yapılan açıklamaya göre, 16 kitaptan oluşan özel seri okurların beğenisine sunuldu.
Seride, “Nutuk”un yanı sıra Atatürk’ün geometri öğretenlerle bu konuda kitap yazacaklara kılavuz olması amacıyla 1937’de yazdığı “Geometri” kitabı ve ilk baskısından sonra 1956’da Hasan Ali Yücel tarafından yayımlanan “Zabit ve Kumandan ile Hasbihal” eserleri yer alıyor.
“Atatürk-Kurucu Felsefenin Evrimi”, “Atatürk Hakkında Hatıralar Belgeler”, “Atatürk’ün Sırdaşı Kılıç Ali’nin Anıları”, “Cumhuriyet ve Antropoloji”, “Cumhuriyetin İlk Sayımı-1927 Nüfus Tahriri”, “Dünya Düşünürleri Gözüyle Atatürk ve Cumhuriyeti”, “Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması”, “Kısa Türkiye Tarihi”, “Kurtuluş Savaşı Tarihi” ve “Türkiye’nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi” eserleri de okuyucunun beğenisine sunuluyor.
Yayına hazırlık aşamasında olan Türk Tarih Kurumunun ilk başkanı Tevfik Bıyıklıoğlu’nun “Atatürk Anadolu’da 1919-1921” kitabı, Hazal Papuççular’ın “Cumhuriyetin Dış Politikası 1923-2023” isimli çalışması ve Gürbüz Tüfekçi’nin “Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar” derlemesi de kısa süre içinde seride yerini alacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sözen, “Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bir dönemde, Atatürk’ün bize bıraktığı bu çok kıymetli emanetin değerini en doğru şekilde kavrayabilmek için yakın tarihimize ilişkin kitaplar büyük önem taşıyor. Bu düşünceden hareketle Kültür Yayınlarının Cumhuriyetin kuruluş dönemine ve 100 yıllık tarihimize farklı pencerelerden bakan eserlerinden bir seçki oluşturarak 100. Yıl Serisi’ni hazırladık. Seride yer alan, bizzat Büyük Önderimizin kaleme aldığı kitaplar, zamanının ötesindeki vizyonunu daha iyi anlamamızı sağlarken, anı kitapları dönemin ruhunu derinden hissetme imkanı sunuyor. Antropolojiden ekonomiye, dış politikadan felsefeye farklı disiplinlerin süzgecinden 100 yıllık tarihimize bakan araştırma ve inceleme kitapları da okuyanlara yeni perspektifler sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
Sözen, İş Bankası’nın fikri temellerinin İzmir İktisat Kongresi’nde atıldıktan sonra 1924’te kurulduğunu kaydederek, “Bu özel yıla ilişkin kutlamalarımıza mart ayında, müzelerimizde açtığımız ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sergisiyle başladık. Cumhuriyetimizin ilk 15 yılında başarılan iktisadi ve sosyal kalkınmaya dair sergimiz hala ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. Eylül sonunda Atatürk’ün bugün de geçerli vizyonerliğini tekrar vurgulamak ve geçmişten aldığımız güçle ikinci yüzyılımıza hazırlanırken izleyeceğimiz yola ışık tutmak üzere uluslararası ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ konferansını gerçekleştirdik. 29 Ekim’de de 100. yıla kalıcı bir armağan olarak eski Beyoğlu Şubemizin bulunduğu binada Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin kapılarını açacağız. Kültür Yayınlarının oluşturduğu 100. Yıl Serisi’nin de yıl boyu sürdürdüğümüz kutlamalara düşünsel anlamda önemli bir katkı sunacağına inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Cumhuriyet’in 100. yılına özel seri hazırladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin