Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Araştırma Burslarını Artırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu, uluslararası araştırma burslarını artırarak doktora öğrencileri ve araştırmacılara büyük destek sağladı. Burs miktarı ve başvuru süreci hakkında detaylar haberimizde.

Burs Miktarı ve Başvuru Süreci

Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamında yer alan programlardan yararlanan doktora öğrencileri ve araştırmacılara verilen burs miktarı artırıldı. Bu artışla birlikte, burs miktarı aylık 30 bin TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, ulaşım desteği de 15 bin TL olarak belirlendi. Burs başvuruları ise 4 Mart-26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Araştırma Programları ve Destekler

Yükseköğretim Kurulu’nun başlattığı Uluslararası Araştırmacı Projeleri çerçevesinde birçok program ve destek bulunmaktadır. Bunlar arasında Akademik Birikim Programı, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Genç Beyinler Programı ve Uluslararası Bilim İnsanları için Yükseköğretim Kurulu Destek Programı yer almaktadır.

Akademik Birikim Programı (AKAP)

Öğretim üyelerine yurt dışı akademik izin (Sabbatical) kapsamında hazırlanan “Akademik Birikim Programı-AKAP” projesiyle, üniversitelerden toplam 200 öğretim üyesi ücretli akademik izinli olarak araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderiliyor.

Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP)

Yükseköğretim kurumlarında görev yapan doktora eğitimini tamamlamış 100 Araştırma Görevlisi veya Dr. Öğretim Üyesi, yurt dışında yapacakları doktora sonrası akademik çalışmaları için destekleniyor.

Genç Beyinler Programı (GEP)

Üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan 100 doktora öğrencisine, alan kısıtlaması olmaksızın, yurt dışında bir aydan üç aya kadar araştırma yapma imkânı sunuluyor.

Uluslararası Bilim İnsanları İçin Yükseköğretim Kurulu Destek Programı

Dünyanın seçkin üniversitelerinden doktora öğrencileri ve araştırmacıların Türkiye’ye gelerek, uluslararası standartlarda araştırma yapmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türkoloji, Türk ve Osmanlı Tarihi veya Türk Kültürü alanlarında doktora eğitimi alan yabancı uyruklu öğrencilere ve son iki yıl içinde doktorasını tamamlamış olan yabancı uyruklu araştırmacılara Türkiye’deki üniversitelerde araştırma yapma imkânı tanınıyor.

Başvuru Şartları ve Detaylar

Başvuru şartlarına ve diğer detaylara Yükseköğretim Kurulu’nun resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Spot Text:

Tag:

kaynak: Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Araştırma Burslarını Artırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin