19 Mayıs 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomist ve akademisyenlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda Nebati’nin ekonomistlere özellikle dolar/TL’de önümüzde haftaların dikkatlice izlenmesini kurda keskin bir düşüş görüleceğini açıkladığı belirtildi.
İsmini vermek istenmeyen iki kaynak, bakanın ‘krizin fırsata çevrilmesi’ söyleminde bulunduğunu belirtirken, faizlerde yapılan indirimlerin zamansız olup olmadığının sorulması üzerine bu değerlendirmenin yapıldığını iletti.
Ekonomistlere önümüzdeki dönemde yapılacak olan Londra ziyaretinden bahsedildiği öğrenilirken, uzmanlar genel olarak bu ziyaretin de sonuçlarının çok parlak olmayacağı görüşünde birleşiyor.
En can alıcı noktanın ise bakanın ekonomistlere yönelik ‘her önerinize açığız ama Merkez Bankası kesinlikle faiz artışı yapmayacak çözüm önerileriniz bunun dışında olsun’ demesi oldu.
Merkez Bankası Başkanı’nın katılmadığı öğrenilen toplantıda bakanın ‘politika faizini gündemden çıkarmalarını’ bir başarı olarak sunduğu öğrenildi.
Nureddin Nebati, ekonomistlere bu modellerden dönülmeyeceğini, sabır ve yardım beklediklerini iletirken, kur için de tarih verdi.
Genel olarak soru cevap kısmının önerilerle geçtiği, özellikle yastık altı altınlar için kuyumcularla görüşmelerin genişleyeceği, KDV düzenlemesinden umutlu olunduğu belirtildi.
Genç işsizlikle ilgili çalışmaların olduğu ve kredi düzenlemelerinin özellikle istihdamla ilgili alanlara yönelik olduğunu açıklayan bakan, vergi denetimlerinin de önümüzdeki dönemlerde artacağını iletti.
Nebati, özellikle dolar/TL’de önümüzde haftaların dikkatlice izlenmesini kurda keskin bir düşüş görüleceğini açıkladı.
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seydullah Nebati, Merkez Bankası’nın 16 Aralık’ta açıklayacağı kararla ilgili yorumda bulundu.
Seydullah Nebati, Merkez Bankası’nın yarınki toplantıyı pas geçmesi gerektiğini, bununla birlikte kanaatinin bir puanlık indirim olduğunu söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi iş insanı Seydullah Nebati, “Yarınki Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır” yorumunda bulundu.
Kripto para borsasında panik! BtcTurk’e erişim yok
Ahmet Nur Çebi’den TFF’ye: İstifa edin
Rusya 34 Fransız diplomatı istenmeyen kişi ilan etti
Başkan Rıza Akpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Netflix, 150 kişiyi işten çıkardı. Gerekçe, “Abone kaybı”
40 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere’de enflasyon yüzde 9!
Saadet Partisi’nden de 19 Mayıs mesajı
CHP’nin SADAT önergesi, AKP ve MHP’den gelen oylarla reddedildi
Tarkan’ı üzen ölüm!
Erdoğan SADAT’la hiç alakam yok diyor ama..
Benzine yapılan 1,70 TL zammın ardından bu gece 1,03 kuruş daha zam geliyor
Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız gözaltına alındı
‘Emekçi Mülteciler’ belgeseli gala yapıyor
İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı için referandum çağrısı
Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “İktidardan Kadıköy’e değil algıya operasyon”
CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı önünde
Dolar 16 liraya koşuyor
Larin de son karar Valerien Ismael’de!
Beşiktaş’ta ‘Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü’ coşkusu