02 Temmuz 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını paylaştı. Koca’nın yayınladığı haritaya göre; 499,87 vaka ile Ordu hastalığın en fazla görüldüğü il olurken onu 481,26 vaka ile Osmaniye izledi. Her 100 bin kişide koronavirüs vaka sayısı İstanbul’da 308,22, Ankara’da 241,38, İzmir’de 68,74 oldu.
Bakan Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını gösteren haritayı sosyal medya hesabında yayınladı.
Koca, “6-12 Kasım arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında” dedi.
EN YÜKSEK İLLER: ORDU, OSMANİYE, KARABÜK, BALIKESİR
Bakanlığın verilerine göre; 100 bin nüfusa karşılık gelen 499,87 vaka ile Ordu ilk sırada yer alırken onu sırasıyla 481,26 vaka ile Osmaniye, 477,39 vaka ile Karabük, 461,35 vaka ile Balıkesir izledi.
Hastalığın en az görüldüğü iller ise 11,72 vaka ile Şırnak, 16,27 vaka ile Van, 16,61 ile Mardin, 17,76 vaka ile Muş oldu.
TUNCELİ, VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İL OLDU
Koca, vaka yoğunluklarıyla ilgili ise şu açıklamayı yaptı:
“6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın.”
Koca: Sayı 50 milyonu geçti
Uyuşturucudan yargılanan Ali Osman Akat tahliye edildi
Kılıçdaroğlu: Bugün 22.00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim
Ezgi Mola’ya ‘Musa Orhan’ cezası
Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu’na, “Müzikalite – Müzikal Dinamikler” ödülü
4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 465 TL
Ahmet Nur Çebi’den TFF’ye: İstifa edin
Rusya 34 Fransız diplomatı istenmeyen kişi ilan etti
Başkan Rıza Akpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Netflix, 150 kişiyi işten çıkardı. Gerekçe, “Abone kaybı”
40 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere’de enflasyon yüzde 9!
Saadet Partisi’nden de 19 Mayıs mesajı
CHP’nin SADAT önergesi, AKP ve MHP’den gelen oylarla reddedildi
Tarkan’ı üzen ölüm!
Erdoğan SADAT’la hiç alakam yok diyor ama..
Benzine yapılan 1,70 TL zammın ardından bu gece 1,03 kuruş daha zam geliyor
Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız gözaltına alındı
‘Emekçi Mülteciler’ belgeseli gala yapıyor
İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı için referandum çağrısı