06 Temmuz 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu hesaplarının Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağı açıklanmıştı.
TCMB’den yapılan yeni açıklamaya göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir.
Yurt içi yerleşik tüzel kişi için, “Bankalar ve Merkez Bankasınca belirlenen diğer mali kuruluşlar hariç olmak üzere Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan tüzel kişiler” tanımı yapıldı.
Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 20 Aralık 2021’de mevcut olan, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021’deki dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilebilecek.
Altın cinsi varlıklarda ise yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 28 Aralık 2021’de mevcut olan, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021’de mevcut olan altın hesabı ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilecek.
Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılabilecek.
Alkol zammı kafe bar esnafını vurdu
Uyuşturucudan yargılanan Ali Osman Akat tahliye edildi
Kılıçdaroğlu: Bugün 22.00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim
Ezgi Mola’ya ‘Musa Orhan’ cezası
Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu’na, “Müzikalite – Müzikal Dinamikler” ödülü
4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 465 TL
Ahmet Nur Çebi’den TFF’ye: İstifa edin
Rusya 34 Fransız diplomatı istenmeyen kişi ilan etti
Başkan Rıza Akpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Netflix, 150 kişiyi işten çıkardı. Gerekçe, “Abone kaybı”
40 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere’de enflasyon yüzde 9!
Saadet Partisi’nden de 19 Mayıs mesajı
CHP’nin SADAT önergesi, AKP ve MHP’den gelen oylarla reddedildi
Tarkan’ı üzen ölüm!
Erdoğan SADAT’la hiç alakam yok diyor ama..
Benzine yapılan 1,70 TL zammın ardından bu gece 1,03 kuruş daha zam geliyor
Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız gözaltına alındı
‘Emekçi Mülteciler’ belgeseli gala yapıyor
İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı için referandum çağrısı