05 Temmuz 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nca (TFF) ‘Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat’ta değişiklik’ başlığıyla bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu’nun 07.01.2022 tarihli kararı ile Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat’ta değişiklik yapılmıştır” denildi.
Son günlerde kulüplerde artan koronavirüs vakalarına karşın maç erteleme çağrıları yapılırken, talimatnamede de buna ilişkin bir madde yer aldı.
Sputnik’in aktardığı habere göre, talimatnamede, “Kulüplerin futbolcularına yaptırdıkları Kovid-19 PCR Testi sonuçlarına göre pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan dolayı müsabakalar ertelenmez” ifadeleri yer aldı.
Talimatnamede bu konuda şu ayrıntıya yer verildi:
“Kulüplerin pozitif vaka veya hastalığı geçirmekte olan futbolcuları nedeniyle, oynama uygunluğu olan futbolcuların sayısının 9’un altına inmesi nedeniyle müsabakaya çıkamamaları halinde, anılan kulüp/kulüpler hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte, anılan kulüp/kulüpler için Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24. maddesi hükümleri uygulanmaz. Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında, Ziraat Türkiye Kupası Statüsü’nün 8. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen takip eden sezonda Ziraat Türkiye Kupası’nda yer alamayacağına dair hüküm uygulanmaz”
THY Euroleague’de tüm maçlar koronavirüs nedeniyle ertelendi
Uyuşturucudan yargılanan Ali Osman Akat tahliye edildi
Kılıçdaroğlu: Bugün 22.00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim
Ezgi Mola’ya ‘Musa Orhan’ cezası
Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu’na, “Müzikalite – Müzikal Dinamikler” ödülü
4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 465 TL
Ahmet Nur Çebi’den TFF’ye: İstifa edin
Rusya 34 Fransız diplomatı istenmeyen kişi ilan etti
Başkan Rıza Akpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Netflix, 150 kişiyi işten çıkardı. Gerekçe, “Abone kaybı”
40 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere’de enflasyon yüzde 9!
Saadet Partisi’nden de 19 Mayıs mesajı
CHP’nin SADAT önergesi, AKP ve MHP’den gelen oylarla reddedildi
Tarkan’ı üzen ölüm!
Erdoğan SADAT’la hiç alakam yok diyor ama..
Benzine yapılan 1,70 TL zammın ardından bu gece 1,03 kuruş daha zam geliyor
Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız gözaltına alındı
‘Emekçi Mülteciler’ belgeseli gala yapıyor
İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı için referandum çağrısı