“Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatında temsili düşman hedefleri imha edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan’da düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2023” ortak tatbikatında temsili düşman hedefleri isabetli atışlarla imha edildi, operasyon sahasının derinliklerindeki sabotaj grubu etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan kara, hava, füze ve topçu birlikleri, özel kuvvetler ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili birliklerinin katımıyla başlayan tatbikatta farklı görevlerin icra edildiği belirtildi.
Açıklamada, tatbikatta temsili düşman hedeflerinin isabetli atışlarla imha edildiği, operasyon sahasının derinliklerindeki sabotaj grubunun etkisiz hale getirildiği ve rehinelerin kurtarıldığı bildirildi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Bakü, Nahçıvan ve işgalden kurtarılan bölgelerde gerçekleştirilen tatbikatta 3 bin personel, 130 tank ve zırhlı araç, yaklaşık 100 top ve füze sistemi ile yaklaşık 20 uçak ve helikopter yer alıyor.
Türk ve Azerbaycan orduları arasında etkileşim ve koordinasyonunun artırılmasının amaçlandığı “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatı, 25 Ekim’e kadar sürecek.

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatında temsili düşman hedefleri imha edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜlkedeHaber.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin